İyi yemek, vücudumuzu besleyen mevsimlik, yerel, organik yiyecekleri paylaşmaktır. Yılın doğal ritmini takip ederek organik gıda üretmenin sadece gezegenimizin geleceği için değil, refahımız için de daha iyi olduğuna inanıyoruz.
Dünyamızın Geleceği İçin Organik Tarım
Organik ve doğal tarımın arkasındaki ilke, doğayı baskı altına almak ve ona hükmetmek yerine ondan öğrenmemiz ve doğaya sempati duyarak çiftçilik yapmamız gerektiğidir. Organik yönetim:
- Tatlı su ve sağlıklı topraklar gibi doğal kaynakları korur
- Yaban hayatı teşvik eder; organik çiftliklerde %50’ye kadar daha fazla yaban hayatı var
- Yapay kimyasallardan kaynaklanan kirliliği önler
- Üretilen her bir kg gıda için daha az enerji kullanır
- ‘Karbon tutma’ yoluyla topraktaki CO2 emisyonlarını yakalar
Tarımsal Ormancılık & Ağaçlandırma
Ağaçlar, karbonu tutma, toprağımızı koruma ve çok yıllık tarıma öncülük etme planlarımızın önemli bir parçasıdır.
Gedene olarak tarım alanlarımızda ve çevremizdeki değerlendirilebilir alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yaparak biyoçeşitliliği artırmanın ve vahşi yaşam koridoru bağlantıları oluşturmanın yollarını arıyoruz. Ayrıca bir tarımsal ormancılık (yani ormancılık artı tarım) deneme alanı için zemin hazırlıyoruz. Tarla ürünlerimiz arasında yerli meyve ve yemiş ağaçlarının dikilmesi, insanlar ve hayvanlar için sürdürülebilir bir gıda kaynağı sağlayacaktır.
Birçok ekin bitkisi yıllıktır ve yalnızca bir sezon hayatta kalır – bu, toprağın her hasat için yeniden işlenmesi ve tohumlarla ekilmesi gerektiği anlamına gelir. Ağaçlar her yıl hasat edilebilir ve toprağı bozulmadan bırakır. Tarımsal ormancılık, besleyici bir ürün yetiştirmeye devam ederken toprağımızı korumamıza izin verecektir.
Yenilikçi Paketleme
Bazı ambalajları kullanmak doğaya karşı bilinçli bir kötülüktür. Geri dönüştürülebilir paketlemeler ve ürün ambalajları kullanarak doğamızı ve gıdalarımızı koruyabiliriz. Tamamen onsuz yapamayız, ancak en sürdürülebilir çözümleri bulmak için titiz araştırmalar yapıyoruz. Olabilecek en yüksek oranda geri dönüştürülebilir ambalaj ve paketleme seçeneklerini tercih ederek hem üzerimize düşen görevi yapmak hem de çevremize bu bilinci aşılamaya gayret ediyoruz.
Ekolojik düşünceye sahip müşterilerimiz ile işbirliği gerçekleştirmek ve ambalajlarımızın tekrar kullanımını teşvik etmek amacıyla onlara özel indirimler düzenleyerek bilinçli tüketimi artırmak istiyoruz.
Gıda israfıyla mücadele
Araştırmalar, gıda israfını azaltmanın iklim değişikliğiyle mücadelede en etkili üçüncü çözüm olacağını gösteriyor. Peki sorunu çözmeye nereden başlayacağız? Tedarik zincirinin başlangıcında: çiftlikte. Birleşmiş Milletler (BM) 2021 Gıda İsrafı Endeksi Raporu, Türkiye’de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıdanın israf edildiğini gösteriyor. Rapora göre, Türkiye’de her yıl kişi başına 93 kilogram yiyecek çöpe gidiyor.
Doğrudan müşterilere satış yapmak, ürünlerimizin miktarını ve kutularımızın içeriğini bir yıl veya daha önceden titizlikle planlayabileceğimiz anlamına geliyor. Her yıl sadece ihtiyaç duyacağımız kadar kapasitemizi artırıyoruz.
Çok az perakendeci aynı fikirde, ancak rutin olarak aşırı üretim yapmaktansa ara sıra tükenmenin daha iyi olduğunu düşünüyoruz.
Yeşil Güçle Büyümek
On yıl içinde, pil teknolojisindeki ilerlemeyle birlikte, kendi enerji tüketimimizin çoğunu rüzgar türbinlerinden ve güneş panellerinden üretebilmeyi umuyoruz. Bunun bir meydan okuma olacağının farkındayız. Ama doğayı korumak ve onunla birlikte büyümek istiyorsak doğanın bu iş birliğine ihtiyacımız var. Bunu başardığımız zaman hep diğer çiftçilere rol model olmuş olacağız hem de yüzbinlerce ağacın ancak ortadan kaldırabileceği bir kirliliği azaltmış olacağız.
Ürünlerimize göz atmak ister misiniz?
Bülten Aboneliği
Özel tekliflerden, yeni ürün duyurularından ve etkinliklerden ilk siz haberdar olun.
İletişim Bilgileri
info@gedene.com.tr
+90 236 606 0230
Karakurt Mah. Hazergırat Cad. No: 57/A
Kırkağaç, Manisa