İspanya’nın romesco sosuna benzeyen bu çok popüler ceviz ve kırmızı biber sosu kolay ve pratik tarifi ile kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Bazıları yemeğin kökenini Suriye’nin Halep kentine kadar sürerken, bizler de yemeğin kendimizin ait olduğunu iddia ediyoruz. Bu tarz tartışmalar birçok yiyecek çeşidi için yapıldığından biz şimdilik sadece muhammaranın lezzetine odaklanıyoruz. 🙂
Muhammara (Kahvaltılık Sos) Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
7 adet ceviz içi
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Kullandığınız salçanın tuz oranına ve damak tadınıza göre tuzunu ayarlayabilirsiniz.
Muhammara (Kahvaltılık Sos) Tarifi Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri mutfak robotuna atıyoruz ve çok aşırı inceltmeden çekiyoruz.
Bu aşamada tadına bakarak tuzunu ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra çektiğimiz sosu servis tabağına alıp üzerine kekik, ceviz ve maydonoz kullanarak süsleme yapabilirsiniz.
Hafif ekşi tatları sevenler üzerine nar ekşisi, zeytinyağından vazgeçmem diyenler de zeytinyağı gezdirebilir.
Afiyet olsun.