Malzemeler:

  • SOS İÇİN:
    • 70 gr karışık taze yeşil otlar (maydanoz, nane, kişniş ve frenk soğanı kullanıyoruz)
    • 1 ½ yemek kaşığı beyaz miso
    • 1 limon, sadece suyu
    • 125ML sızma zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
    • 1 küçük diş sarımsak
    • ½ çay kaşığı Dijon hardalı
    • 2 çay kaşığı kapari
    • Taze çekilmiş karabiber

    SALATA İÇİN:

    • 500 gr bebek taze patates
    • 1 limon, sadece kabuğu
    • 1 yemek kaşığı kapari
    • 2 yemek kaşığı frenk soğanı, kabaca doğranmış
    • Bir avuç bezelye filizi

Hazırlanışı: 

  • Sosu yapmak için, tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve salsa verde veya pürüzsüz pesto kıvamına getirin, gerekirse biraz daha zeytinyağı veya biraz su ekleyerek gevşetin. Baharatı kontrol etmek için tadın, gerekirse ayarlayın ve bir kenarda tutun.

    Bir tencereye tuzlu su kaynatın ve yeni patatesleri ekleyin. Yumuşayana kadar 12-15 dakika hafifçe pişirin. Süzün ve büyük bir kaba alın.

    Sosun yarısını patateslerin üzerine dökün, kalanını başka bir zamana ayırın. Kapari, yaprak (frenk) soğanı ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve patatesleri iyice kaplamak için iyice karıştırın. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın, bezelye filizlerini patateslerin arasından geçirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Bu tarifi paylaşın:

ÜRÜNLERİMİZ